Career Opportunities - Momentum Internet Sdn Bhd
CAREER MOMENTUM

Let's Build Your Future With Us

Sama ada anda mencari kerjaya ‘Tetap’ mahupun ‘Latihan Industri’, kami menawarkan peluang kepada anda untuk berkarya dalam apa jua bidang perniagaan kami. Kami bergerak pantas sebagai No. 1 Penyelesaian Pemasaran Perniagaan Dengan Teknologi yang Terkini. Di Momentum idea anda akan didengari & ganjaran ditawarkan bagi prestasi kerja yang baik.

Why Momentum

d
E
V
E
L
O
P
M
E
N
T

Kami amat komited dalam membangunkan pekerja kami bagi memastikan semua orang boleh membina kerjaya yang HEBAT. Pembelajaran pembangunan kemahiran yang disediakan melalui inisiatif “Weekly Training” dan  “Outsource Training”

C
U
l
T
U
R
E

Kami berusaha untuk mewujudkan tempat kerja yang inklusif, dimana semua orang boleh menjadi diri mereka sendiri. Suasana kerja yang santai membuatkan semua orang seronok berada disini. Pengisian rohani juga adalah 1 keutamaan bagi kami setiap hari.

C
U
l
T
U
R
E

Kami berusaha untuk mewujudkan tempat kerja yang inklusif, dimana semua orang boleh menjadi diri mereka sendiri. Suasana kerja yang santai membuatkan semua orang seronok berada disini. Pengisian rohani juga adalah 1 keutamaan bagi kami setiap hari.

P
E
O
P
L
E

Tidak kira ANDA orang bawahan mahupun atasan, keutamaan kami adalah SAPA, SENYUM, & SALAM. Temui pelbagai orang yang berbakat dan bersemangat di Team kami supaya anda dapat berkembang lebih maju.

P
E
O
P
L
E

Tidak kira anda orang bawahan mahupun atasan, keutamaan kami adalah SAPA, SENYUM, & SALAM. Temui pelbagai orang yang berbakat dan bersemangat di Team kami supaya anda dapat berkembang lebih maju kehadapan.

R
E
W
A
R
D

Semua orang mempunyai bidang pekerjaan yang bagus. Kami amat suka untuk memberi penghargaan kepada ANDA yang sentiasa kehadapan. Pelbagai faedah yang kami tawarkan sepanjang anda bersama kami.

R
E
W
A
R
D

Semua orang mempunyai bidang pekerjaan yang bagus. Kami amat suka untuk memberi penghargaan kepada ANDA yang sentiasa kehadapan dalam membantu perkembangan syarikat. Pelbagai kemudahan dan faedah yang kami tawarkan sepanjang anda bersama kami.

circle momentum

 • Get Recognised

  Platform online adalah media utama bagi kami. Ia membolehkan semua team sentiasa memberi sokongan dan mengucapkan terima kasih kepada satu sama lain dalam melangkah ke atas dan seterusnya.

 • Speak Up

  Semua pekerja digalakkan memberi idea tidak kira besar atau kecil untuk perkembangan syarikat, melalui inisiatif Meet Up & Huddle Metting kami setiap minggu

 • Always Listened

  Setiap apa yang kami lakukan, kami akan mendapatkan feedback daripada setiap pekerja.Ia dapat memberitahu kami apa yang mereka FIKIR tentang kerja mereka bagi membantu kami menambah baik yang sedia ada.

 • Keep Informed

  Kami sentiasa bersikap terbuka dan jujur dengan team kami. Kami mempunyai pelbagai cara untuk membuatkan semua sentiasa dikemaskini dan dimaklumkan.

BE PART OF US

Let's Join Our Team

Hantarkan resume/CV yang lengkap anda ke alamat emel berikut hr@momentuminternet.com beserta jawatan yang dipohon. Pihak kami akan menghubungi anda segera atau melalui emel, jika anda berjaya, anda akan dipanggil untuk temuduga.

Tanggungjawab : 

 1. Mengemaskini sistem syarikat dengan mengawal kemajuan software dan penambahbaikan ciri baru.
 2. Membina carta aliran untuk sistem yang dibina untuk kegunaan masa hadapan.
 3. Mengawal Upgrade & Downgrade sistem.
 4. Mengoptimumkan code, mengenal pasti masalah dan menyelesaikannya.
 5. Berpengetahuan dalam PHP, Laravel dan memahami OOP Concept.

Syarat Kelayakan : 

 1. Minimum pengalaman kerja 1 hingga 5 tahun.
 2. Diploma/Ijazah dan ke atas dalam Bidang Programming.

Syarat Tambahan : 

 1. Berumur diantara 23 tahun hingga 30 tahun.
 2. Mempunyai lesen dan kenderaan sendiri.
 3. Bersedia untuk bekerja di Kluang, Johor.
 4. Kemahiran pengurusan masa yang teliti dan baik.
 5. Kemahiran interpersonal dan komunikasi yang baik.
 6. Personaliti dan disiplin yang baik.
 7. Boleh bekerja dibawah pemantauan sederhana.
  1.  
  1.